MONO-NUBU

Projekt fotó pályázati felhívása

A NUBU Studióban jelenleg zajlanak az olimpiai formaruha olimpikonok és paralimpikonok általi próbája. Most először volt lehetőség az Olimpiai formaruhák mellett, hogy a pályázaton kiválasztott tervező egy szurkolói kollekciót is megalkosson. A NUBU egy kapszula kollekció keretében alkotta meg a szurkolói kollekciót. A jelen vírus okozta körülmények között még nagyobb hangsúlyt nyer a szurkolói kapszula kollekció, hiszen nem lehetünk ott az Olimpiai játékokon, hogy a lelátókról buzdítsuk a magyar versenyzőket. A szurkolói kollekció viselésével ugyanakkor jelezhetjük, hogy lélekben a versenyzőinkkel vagyunk, izgulunk értük még ha csak a képernyők előtt ülve is. A szurkolói kollekció, tehát a nemzeti identitást hordozza magában. A MONO-NUBU Projekt által meghirdetett fotópályázat kiírását is ezek a körülmények inspirálták. 

A pályázat célja, hogy a pályázó szemüvegén keresztül bemutatásra kerüljön az általa választott olimpikon, illetve paralimpikon életének egy szelete onnantól kezdve, hogy a NUBU által tervezett formaruhát átveszi és magára ölti egészen az olimpián való részvételig. Az olimpiai formaruha mellett a szurkolói kollekció megjelenítése is az eleme a pályázatnak.

A MONO-NUBU Projekt vállalja, hogy a pályázókat összeköti az olimpikonokkal, paralimpikonokkal.

A pályázat keretében megszületett fotósorozatnak a dokumentarista jegyeken túlmenően  egyfajta művészi, illetve divatfotós látásmódot is tükröznie kell. Cél, hogy a téma kapcsán a pályázó a saját  vizuális látásmódját, stílusát megmutatva fuzionálja a művészi és dokumentarista megjelenítés jegyeit. A pályázó szabadon dönti el, hogy milyen koncepció alapján jeleníti meg a pályázati témát. 

Kötelező tartalmi eleme a képanyagnak, hogy a NUBU által tervezett olimpiai formaruhák valamilyen módon megjelenjenek az adott sportolót bemutató képeken. A NUBU márka a formaruhákon kívül továbbá biztosítja a Szurkolói kollekciót is és más ruhadarabokat a fotózások alkalmával.

 

PÁLYÁZATI FELTÉTEL

A pályázó vállalja, hogy a kiválasztott pályázat esetén a pályázati képanyag vonatkozásában kizárólagos felhasználási jogot biztosít a MONO-NUBU Projekt részére, amelynek részleteiről külön szerződés keretében állapodnak meg a felek.

 

A PÁLYÁZATI KÉPANYAG KRITÉRIUMAI 

A pályázaton legalább 8 megapixel felbontású JPG formátumú képekből álló fotósorozattal lehet pályázni, amely sorozatban egy kép maximális fájl méret 19 Mbyte. A képtömörítési minőség 100% (százalék) legyen.

Amennyiben a pályázati anyagok nem felelnek meg az értékelési szempontoknak úgy a pályázatot kiíró eredménytelennek nyilváníthatja a pályázatot.

 

A NEVEZÉS, A PÁLYÁZAT BENYÚJTSÁNÁK MÓDJA, KIVÁLASZTÁS FOLYAMATA ÉS EREDMÉNYHIRDETÉS 

A pályázati felhívásra a nevezési szándékukat a jelentkezők egy, a saját munkáikból összeállított portfólióval 2021. május 20. napjáig Pósalaky Zita művészeti vezetőn keresztül a zita.posalaky@monogaleria.hu e-mail címen jelezhetik. Első körben az ily módon beérkezett portfóliók közül kerülnek kiválasztásra azok a jelentkezők, akik a második körben részt vehetnek a pályázaton és akiknek így lehetőségük nyílik arra, hogy az elkészült pályamunkával megnyerjék a fődíjat. A további részleteket a kiválasztott pályázókkal személyesen egyezteti a MONO-NUBU Projekt.

A pályázati fotósorozatot folyamatosan kell szolgáltatniuk a pályázóknak. 

A pályázati anyagokat Garam Judit (NUBU vezető tervezője), Guilherme Tominaga (NUBU art director-a) és Peleskey Ákos (MONO Art & Design alapítója) fogja elbírálni.

Az eredményhirdetés határideje: 2021. július 1. napja.  

 

A SIKERES PÁLYÁZATI MUNKÁK DÍJAZÁSA 

A sikeres pályázók fotóit a MONO-NUBU Projekt felhasználja a social media platformjain történő kommunikációja során. Az a pályázó, aki a fenti kiírásnak megfelelően a pályázati témát színvonalas és izgalmas munka keretében mutatja be 500.000,- Ft összegű fődíjban részesül. Ezen felül a nyertes pályázó fotósorozatát a Mono Art & Design galériában megrendezésre kerülő – egyéni – fotó kiállításon is megtekintheti a közönség. 

A nyertes pályázaton kívül a többi arra érdemes pályamunka esetében is biztosítja a MONO-NUBU Projekt a megjelenést a NUBU Andrássy úti ZEN Store showroomjában megrendezésre kerülő csoportos fotó kiállításon. Másrészt a sikeres pályázati munkát leadó és kiválasztott pályázók a Mono Art & Design galériához és a divatmárkához kapcsolódó platformokon is promotálásra kerülnek oly módon, hogy a sikeres pályázók fotóit a MONO-NUBU Projekt használni fogja a social media felületein történő kommunikációja során.

A kiállítások időintervalluma:  2021. július 8. napjától 2021. augusztus 23. napjáig tart.